top of page
Search
  • Writer's picturePäivi Pihlajamäki / Picla

DIY eli Do It Yourself - tekemistä sulkuajan ratoksi

Updated: Apr 9, 2021Käsityön iloa vaikeaan ajanjaksoon


Hieman vajaa vuosi sitten, korona-ajan alkaessa, tuotin Piclalle DIY Minimakrame-paketin. Tarkoituksenani oli tehdä tuote, jonka kautta pystyisimme a) piristämään toinen toisiamme korona-ajan keskellä b) viemään käsityön ilosanomaa eteenpäin.


Sain kevään aikana lukuisia viestejä siitä, miten Minimakrame-paketin tilaaja tai saaja oli innostunut solmuilusta ja suunnitteli tekevänsä seuraavaksi isoja seinävaatteita ja muita makrametuotteita. Moni voisi kuvitella, että yritys tekee tässä itselleen hallaa, kun opettaa taitojaan muillekin, mutta minulle henkilökohtaisesti nämä viestit lämmittivät äärettömän paljon sydäntä - voiko olla totta, että olen saanut näin monen ihmisen innostumaan käsitöistä? Aivan mahtavaa!


Viime kevään aikana päätin, että Piclalle julkaistaan aina sillöin tällöin uusia DIY-paketteja. Kesällä Piclan Blogin alettua päätin, että julkaisen myös ilmaisia ohjeita silloin tällöin täällä blogin puolella.


Viime torstaisen uutispäivän jälkeen päätin kuitenkin, että nyt jos koskaan Piclan seuraajat tarvitsevat piristystä - uusi korona-ajan sulku kolkuttaa taas ovella ja koti tulee paikkana taas entistä tutummaksi itse kullekin. Niimpä päätin julkaista kaikki tällä hetkellä valmiina löytyvät DIY-paketit verkkokauppaan ja lisäksi kirjoittaa yhdestä hyötyesineestä ohjeen ilmaiseksi kaikkien saataville.Joka kotiin sopiva virkattu kori - ilmainen virkkausohje
Näihin koreihin jää koukkuun - kirjaimellisesti! Tarvitset itsellesi vain seuraavat asiat:

- Virkkuukoukku koko 10

- 350 g Punoskudetta (Mallissa käytetty Paulina-punoskudetta, jota voit ostaa esimerkiksi Käsityökeskus Tuuman sivuilta eli täältä.)

- Rento mieli ja hyvää musiikkia - tai vaihtoehtoisesti ihana hiljaisuus! Ohjeessa käytetyt silmukoiden lyhenteet: Ketjusilmukka = kjs Kiinteäsilmukka = ks Piilosilmukka = ps Mikäli virkkaussilmukat eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja, voit käydä kurkkaamassa silmukkaohjeet esimerkiksi täältä.

1. Virkkaa 4 kjs. Yhdistä ketjusilmukat ympyräksi virkkaamalla 1 ps neljänteen silmukkaan koukusta laskien.

Jatka työn tekemistä spiraalina, eli älä välitä eri kerroksista vaan keskity vain silmukoihin.

2. Virkkaa 1 kjs ja 7 ks syntyneeseen ympyrään.

3. Jatka virkkaamalla edellisten silmukoiden päälle. Virkkaa **2 ks aina yhteen edellisen kerroksen silmukkaan** Tee tämä yhteensä 8 kertaa.

3. Virkkaa ** 1 ks yhteen silmukkaan ja 2 ks seuraavaan silmukkaan** Tee tämä yhteensä 8 kertaa.

4. Virkkaa **1 ks molempiin seuraaviin kahteen silmukkaan ja 2 ks seuraavaan silmukkaan** Tee tämä yhteensä 9 kertaa.

5. Tee 1 ps seuraavaan silmukkaan.

Korin pohja on nyt valmis

Virkataan seuraavaksi korin seinämät. Seinämät virkataan kerroksittain eli ei spiraalina, kuten pohja.


1. kerros: Virkkaa 1 kjs. Virkkaa sitten 1 ks jokaiseen korin pohjan silmukoiden takareunoihin. Tee yhteensä 34 ks. Virkkaa kerroksen lopuksi 1 ps kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan.

2.-7.kerrokset: Virkkaa seuraavat kuusi kerrosta samalla tavalla, mutta virkkaa kiinteät silmukat aina koko edellisen kerroksen silmukkaan. Eli virkkaa seuraavat kerrokset näin: *1 kjs, 34 ks, 1 ps kerroksen ensimmäiseen ketjusilmukkaan*. Toista sama kaava joka kerroksella.


8. kerros: Virkkaa 1 ps jokaiseen edellisen kerroksen silmukkaan. Virkkaa yhteensä 35 ps kerroksen aikana.


Katkaise lanka ja vedä se viimeisen silmukan läpi. Päättele eli pujottele molemmat langanpäät korin sisälle.


Ja näin kori (ehkä tuleva käsityökorisi) on valmis!

DIY-paketeista iloa ja uutta taitoa


Piclan maksulliset ohjeet sisältävät aina niin selkeät kuvalliset kuin kirjallisetkin ohjeet. Edellinen korinohje on hieman lyhennetty versio Piclan ohjeista, joten siinä ohjetta ei käydä ihan niin syvällisesti läpi. Jos tarvitset apua korin virkkaamisessa, laita rohkeasti viestiä somessa @picladesign - apuna ollaan!


Jos haluat oppia lisää uusia taitoja, suosittelen kokeilemaan Piclan DIY-paketteja. Tällä hetkellä Piclan DIY-paketeista löytyy niin asusteita kuin sisustuselementtejäkin. Uutuutena voit nyt solmuilla itsellesi esimerkiksi todella näyttävät Aino-korvikset tai Höyhen-koristeen vaikka omalle seinälle.


Mikäli sinulla on jo omasta takaa paljon käsityötarvikkeita, voit tilata itsellesi DIY-paketin sijaan myös Piclan pdf-ohjeita. Tällä hetkellä kaikki Piclan DIY-paketit ja pdf-ohjeet löydät verkkokaupan puolelta klikkaamalla tästä.


Toivottavasti tämänkertainen blogi toi päivääsi aurinkoa ja käsityöniloa!

Rakkaudella, Päivi / PiclaAsiasanat: Käsityöohje, virkattu kori, virkkausohje, ohje, diy

517 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


janna.bjorkqvist
janna.bjorkqvist
Feb 28, 2021

Ihana idea sinulta ilostuttaa käsityöohjeen avulla 😊❤️ Mukavaa sunnuntaita ☀️

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page