top of page
Search
  • Writer's picturebybaivi

Picla tuntee tuotteensa

Piclan valikoimiin on jo pitkään kuulunut niin yleisiä kulutustavaroita kuin lapsille suunnattuja lelujakin. Kuten teollisesti tuotettujen tuotteiden, myös käsityönä tehtyjen tuotteiden pitää noudattaa niistä säätäviä lakeja ja velvoitteita.


Viime vuoden puolella Piclan yrittäjä suoritti ensimmäisten yritysten joukossa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukesin) tentit, joiden myötä Piclalle myönnettiin Tunnen tuotteeni -tunnus.


Tunnen tuotteeni -tunnus kertoo siitä, että Picla on vastuullinen yritys. Piclan yrittäjä on perehtynyt, mitä vaatimuksia lainsäädännössä on yleisille kulutustavaroille ja leluille. Siksi meillä on nyt keinoja kehittää myös tuotevalikoimaa entistä turvallisempaan suuntaan. Tunnus ei koske tiettyjä tuotteita vaan kuvaa yrityksen osaamista turvallisuusasioiden huomioimisessa.

Tunnusta vaativissa tenteissä mitattiin niin yleistä laadunhallintaa, oman roolin tunnistusta sekä tietoa yleisistä kulutustavaroihin ja lelujen valmistamiseen liittyvistä velvollisuuksista. Vaikka yrittäjänä olin tutustunut velvollisuuksiin tarkkaan jo etukäteen, tuli tunnusta hankkiessa paljon lisätietoa sellaisista asioista, jotka eivät vielä ole Piclan liiketoiminnalle ajankohtaista, mutta varmasti tulevat ajankohtaiseksi myöhemmin. Tällaisista asioista esimerkiksi tuotteiden maahantuonti ja niihin liittyvät vastuut.

Suosittelen suuresti myös muille valmistajille Tukesin tunnuksen suorittamista. Suorittaminen on täysin maksutonta. Jos tunnus kiinnostaa enemmän, lue Tukesin sivuilta lisätietoja. Oman osaamisen testaamisesta ei ole koskaan haittaa - päin vastoin. Piclan todistuksen tunnuksesta löydät täältä.


Rakkaudella, Päivi / Picla


Asiasanat: Turvallisuus, vastuullisuus, vastuullinen yritys, lelujen valmistaminen

325 views0 comments

Recent Posts

See All

Σχόλια


Post: Blog2_Post
bottom of page